Felhasználó törlése, inaktiválása

Amennyiben egy felhasználót törölni szükséges, a kiválasztását követően a Felhasználó törlése link segítségével törölhető. Ekkor a felhasználó törlődik, a fiókba már nem tud belépni. A nevéhez tartozó bejegyzések megmaradnak, azonban a neve eltűnik a rendszerből. Amennyiben ez utóbbit nem szeretné, úgy javasoljuk, hogy:

  • törlés előtt a felhasználón lévő partnereket delegálja aktív felhasználó
  • minden egyéb helyen a felhasználót előbb vezesse ki az adott projektből, funkcióból
  • illetve javasolt a felhasználó inaktívvá tétele

A fiókban egy Super Admin jogosultságú felhasználónak mindig maradnia kell, azt nem engedi a rendszer törölni.

Felhasználó inkativálás

Az inaktiválást jelentő rubrikát a felhasználó Adatlapjáról érhető el. Az Adatlapról az "Adatok módosítása" gombra kattintva felugró ablak alján található rubrika bepipálásával inaktiválhat felhasználót. Ekkor a felhasználó neve a rendszerben megmarad. Nyomon követhető marad, hogy mikor mit csinált, kivel mit beszélt. Ugyanakkor a fiókba belépni már nem tud.

Ha később úgy dönt, hogy ismét engedi a felhasználónak a belépését, akkor egyszerűen vegye le az inaktivitás jelzést.

IP cím korlátozás

Minden egyes felhasználóhoz lehetőség van beállítani, hogy milyen IP címről érheti el a fiókot. Alapértelmezetten a felhasználók bárhonnan elérhetik és beléphetnek a fiókba. Ha a fiók elérhetőségét például csak munkaidőben és csak megadott telephelyre szeretnék korlátozni, akkor a felhasználókhoz a telephely publikus IP címét szükséges beállítani. Ebben az esetben a felhasználók csak a telephely internet kapcsolatán keresztül tudnak a fiókhoz hozzáférni.